Archief

Hier vindt u het overzicht van de Jong & Actueel avonden uit het verleden.

 • Lessen uit de natuur

  Lessen uit de natuur

  Op D.V. 15 april heeft Ds. M. van Reenen met ons nagedacht over lessen uit de natuur. De natuur bevat veel geestelijke lessen voor het dagelijks leven. Bijvoorbeeld vanuit de jaargetijden en het dierenleven kunnen wij als mensen veel leren.

 • Activiteit: Bowlen

  Activiteit: Bowlen

  Op 24 maart heeft er weer een J&A-activiteit plaatsgevonden: bowlen bij Piet van ‘t Witte Hoes. Het was een erg gezellige avond waarin er leuken prijzen vielen te winnen. We kijken terug op een geslaagde activiteit! Een Impressie:

 • Bekering, gaat jou dat aan?

  Bekering, gaat jou dat aan?

  Op 18 maart 2023 heeft prof. W. van Vlastuin een lezing gegeven over het onderwerp ‘bekering, gaat jou dat aan?. Hierin hebben we nagedacht over de oproep die vanuit de schrift tot ons komt en wat hierover gezegd is door kerkvaders en de catechismus. De oproep tot bekering moet leiden tot Christus die de levendmakende…

 • ‘Zondag of sabbat?’

  ‘Zondag of sabbat?’

  Ds. P. D. den Haan heeft op 18 februari een lezing gehouden met als thema ‘Zondag of sabbat?’ We hebben nagedacht over de betekenis van de sabbat in het oude en nieuwe testament, waaruit bleek dat onze rustdag geworteld is in de Heilige Schrift en gegrond op het volbrachte werk van Christus.

 • Eindtijd

  Eindtijd

  Ds IJ. R. Bijl heeft op 21 januari 2023 een lezing gehouden over het thema ‘eindtijd’. We hebben hierin nagedacht over Openbaring 13 waarin gesproken wordt over de opkomende boze machten en Wie hier boven staat. De beeldspraak van dit tekstgedeelte bevat veel lessen voor de huidige tijd en de toekomst, hier hebben we in…

 • Hoe vind je rust in deze maatschappij?

  Hoe vind je rust in deze maatschappij?

  Op zaterdag 19 november 2022 heeft Ds. H. Lassche een lezing gegeven met als thema: ‘Hoe vind je rust in deze maatschappij?. We hebben nagedacht over de actuele ontwikkelingen in de wereld en de enige echte rust die er te vinden is.

 • De Heilige Oorlog

  De Heilige Oorlog

  Op zaterdag 22 oktober 2022 heeft Ds. W. Pieters een lezing gegeven over De Heilige Oorlog van John Bunyan.

 • J&A barbecue

  J&A barbecue

  Op 1 oktober 2022 is het J&A-seizoen 2022-2023 geopend met een barbecue.

 • Christus’ hart voor het zondaarshart

  Christus’ hart voor het zondaarshart

  Op 17 september 2022 heeft prop. A. R. van Asselt een lezing gegeven met als thema Christus’ hart voor het zondaarshart.

 • Geopolitiek: Rusland en Oekraïne

  Geopolitiek: Rusland en Oekraïne

  Op 4 juni 2022 heeft Dhr. Donk van het RD met ons nagedacht over geopolitiek: Rusland en Oekraïne