Archief

Hier vindt u het overzicht van de Jong & Actueel avonden uit het verleden.

 • Luther en de Islam

  Luther en de Islam

  10 februari 2024 Gastspreker: D.s. M. van KootenLocatie: Jacobus Fruytier, De Stroekeld 142, 7463 CA RijssenInloop met koffie vanaf: 19:00Aanvang: 19:30 uurKosten: € 3,= p.p. Op D.V. 10 februari 2024 staat er weer een heel ander onderwerp op de agenda, namelijk ‘Luther en de Islam’. Zijn hele carrière door schreef Luther liederen, preken en pamfletten […]

 • Bijbels mediteren in een wereld vol afleiding

  Bijbels mediteren in een wereld vol afleiding

  In deze digitale wereld zijn meer afleidingen dan ooit tevoren. Echt stil leren zijn, is nu veel moeilijker dan vroeger. Stilte en eenzame afzondering om te mediteren op Gods voorschriften en inzettingen, wat zegt de Bijbel hierover? En hoe doe je dat eigenlijk in deze samenleving vol met verzoekingen, verleidingen, stress en werkdruk? Hier willen wij graag met jou over nadenken! Daarom staat de eerste Jong & Actueel avond van 2024 in het thema van ‘Bijbels mediteren in een wereld vol afleiding.’ Op D.V. 20 januari komt Prop. Van Asselt ons een lezing geven. Na de pauze hopen we het geleerde in de praktijk te brengen door samen een Bijbelstudie te doen.

 • “Een Christelijk Perspectief op Kunstmatige Intelligentie”

  “Een Christelijk Perspectief op Kunstmatige Intelligentie”

  Op D.V. 9 december starten wij de avond met gezelligheid en een heerlijk buffet. We beginnen hiermee om 17.00 uur. Na de maaltijd komt Bart van den Dikkenberg (Coördinator redactie wetenschap en techniek bij Reformatorisch Dagblad) over het onderwerp ‘Een christelijk perspectief op Kunstmatige Intelligentie’. We hopen samen na te denken over de evolutie van AI in onze samenleving, en hoe we hier als Christenen mee om moeten gaan.

 • SGP-jongeren combi avond

  SGP-jongeren combi avond

  Op D.V. zaterdagavond 18 november combineren we de avond met de SGP-jongeren.

 • Werken als gevangenispredikant

  Werken als gevangenispredikant

  Op D.V. zaterdagavond 21 oktober hoopt dominee van Gelderop een lezing te geven over zijn werk als gevangenis predikant. Het hoopt erg mooie/bijzondere lezing te worden.

 • Op reis! Waarheen?

  Op reis! Waarheen?

  Kijk deze avond terug op ons YouTube kanaal! Op D.V. 16 september 2023 hoopt ds. S.W. Janse met ons na te denken over het thema ‘Op Reis! Waarheen?’. Als jongeren staan we in een tijd waarin er veel op ons afkomt. Er zijn veel keuzes die je moet maken, waarin sommigen een grote impact op het verdere verloop van jouw leven zullen hebben. Het is van groot belang dat wij deze keuzes niet uit puur eigenbelang en eigenrichting maken, maar dat wij deze in Gods handen leggen. Door Zijn Woord en Geest kan Hij wegen openen die wij helemaal niet voor mogelijk achten, maar die toch het beste voor ons zijn. Hartelijk welkom op deze avond!

 • Zending onder de Nentsen

  Zending onder de Nentsen

  Op D.V. 17 juni zal Friendenstimme ons meer vertellen over het zendingswerk dat in het hoge noorden van Rusland onder de Nentsen plaatsvindt. Het boek ‘Ljoeba’ ‘Zendelinge onder de Nentsen’ vormt het thema van deze avond.

 • Het leven van Augustinus

  Het leven van Augustinus

  D.V. 20 mei 2023 hoop Dhr. D.J. Nijsink een lezing te geven over het leven van Augustinus.

 • Lessen uit de natuur

  Lessen uit de natuur

  Op D.V. 15 april heeft Ds. M. van Reenen met ons nagedacht over lessen uit de natuur. De natuur bevat veel geestelijke lessen voor het dagelijks leven. Bijvoorbeeld vanuit de jaargetijden en het dierenleven kunnen wij als mensen veel leren.

 • Activiteit: Bowlen

  Activiteit: Bowlen

  Op 24 maart heeft er weer een J&A-activiteit plaatsgevonden: bowlen bij Piet van ‘t Witte Hoes. Het was een erg gezellige avond waarin er leuken prijzen vielen te winnen. We kijken terug op een geslaagde activiteit! Een Impressie: