Agenda

Een avond van Jong & Actueel duurt ongeveer drie en een half uur en bestaat uit een lezing, een pauze en een interactief gedeelte.

Na de afsluiting is er ruimte voor gezelligheid, tafeltennis en andere activiteiten! Het eten en het drinken wordt tijdens de avond verzorgd en is bij de toegangsprijs inbegrepen. Voor alle data geldt: ‘Deo Volente’.

 • Het leven van Augustinus

  Het leven van Augustinus

  D.V. 20 mei 2023

  Gastspreker: Dhr. D.J. Nijsink
  Locatie: Jacobus Fruytier, De Stroekeld 142, 7463 CA Rijssen
  Inloop met koffie vanaf: 19:00
  Aanvang: 19:30 uur
  Kosten: € 3,= p.p.

  Hij wordt beschouwd als de belangrijkste kerkvader van het Westen: Augustinus. Misschien vind je dit een interessant onderwerp. Misschien ook helemaal niet en zeg je: Wat moet ik nu met iemand uit het verre verleden? Met iemand uit een tijd waarin alles anders was. Op D.V. 20 mei hopen wij samen met Dhr. D. J. Nijsink na te denken over ‘Het leven van Augustinus’. Tijdens deze avond zul je ontdekken dat je meer gemeen hebt met Augustinus dan je nu misschien denkt. Augustinus leefde namelijk op een breukvlak van tijdperken. Het Romeinse Rijk stond op instorten. En er was sprake van verwarring. Er waren spanningen aan de buitengrenzen, tussen bevolkingslagen liep het niet lekker en bovendien dreigde een voedseltekort door het veranderende klimaat. In de multiculturele samenleving streden religieuze en seculieren groepen om de waarheid. De overheid bleek niet altijd betrouwbaar. Er was onzekerheid over de vraag hoe de samenleving zich zou ontwikkelen. Alles zou anders worden, maar niemand wist hoe. Het zou een röntgenfoto van onze tijd kunnen zijn!

  Van harte welkom! Ben je nog nooit geweest? Kom vooral een keer kijken! Heb je nog vragen? App gerust naar: 06-13275489.

  Allen weer van harte welkom op deze avond!

 • Zending onder de Nentsen

  Zending onder de Nentsen

  D.V. 17 juni 2023

  Gastspreker: Friedenstimme
  Locatie: Jacobus Fruytier, De Stroekeld 142, 7463 CA Rijssen
  Inloop met koffie vanaf: 19:00
  Aanvang: 19:30 uur
  Kosten: € 3,= p.p.

  Op D.V. 17 juni zal Friendenstimme ons meer vertellen over het zendingswerk dat in het hoge noorden van Rusland onder de Nentsen plaatsvindt.

  De laatste Jong & Actueel avond voor de zomervakantie is weer in zicht! Op D.V. 17 juni zal Friedenstimme ons meer vertellen over het zendingswerk dat in het hoge noorden van Rusland onder de Nentsen plaatsvindt. In Rusland en de landen er omheen leven miljoenen mensen die onbekend zijn met het Evangelie. Gedreven door de woorden van de Heere Jezus, dat alle volken van Hem moeten horen, gaan Evangelisten eropuit om hun naasten over God te vertellen. Friedenstimme helpt dit werk mogelijk te maken. Het boek ‘Ljoeba’ ‘Zendelinge onder de Nentsen’ vormt het thema van deze avond. Het hoopt weer een gezellige avond te worden! Zien we jou ook? Ben je nog nooit geweest? Kom vooral een keer kijken! Heb je nog vragen? App gerust naar: 06-13275489.

  Van harte welkom op deze avond!